Overslaan en naar de inhoud gaan
Kaas
van de boerderij

Boerenkaas en boerenzuivel

Bij ons koopt u de lekkerste boerenkaas en boerenzuivel uit de omstreek!

De boerenkazen worden op een ambachtelijke wijze gemaakt.

Boerenkaas is dus altijd bereidt van zogenaamde 'rauwe' melk. Melk die verder geen enkele behandeling heeft ondergaan. Juist dàt maakt, samen met de ambachtelijke bereiding, de smaak van boerenkaas zo rijk, krachtig en uniek.

In ons assortiment hebben wij jonge kaas, jong belegen, belegen, extra belegen, oud en overjarig.

Vanaf half mei hebben we weer boeren GRASKAAS! Vol. Romig. Dát is de smaak van graskaas. Maar waarom heet graskaas eigenlijk zo? Daarvoor gaan we even terug naar april wanneer de koeien weer naar buiten kunnen. Zij grazen dan van het jonge voorjaarsgras dat de weidemelk een milde, boterachtige smaak geeft. Vandaar de naam graskaas.

Ook hebben wij heerlijke kruidenkazen zoals:

  • Fenegriek kaas (met walnootachtige smaak)
  • Italiaanse kruidenkaas
  • Komijnekaas
  • Brandnetel kaas

Biologische geitenkaas van De Mekkerstee

De biologische jong belegen-, belegen- en oude geitenkaas, de kruidengeitenkaas zoals fenegriek, brandnetel/knoflook, Italiaanse kruiden en fenegriek/basilicum worden gemaakt op een biologische geitenboerderij in Ouddorp.

Biostee Pittige Tante en Truffelkaas

Biologische koeienkaas: de belegen Pittige Tante en Truffelkaas van de Biostee uit de Hoeksche Waard.

De biologische melk komt uit de Hoeksche waard en de kaas wordt gemaakt door de Mekkerstee uit Ouddorp.

De Utrechtse Oude Gracht Kaas

De Oude Gracht Kaas wordt gemaakt midden in het prachtige poldergebied de Alblasserwaard in het plaatsje Bleskensgraaf. De Oude Gracht wordt gemaakt naar een exclusieve receptuur. Vier weken na het maken van de kaas worden de kazen overgebracht naar een authentiek kaaspakhuis om op natuurlijke wijzen 52 weken te rijpen. De Oude Gracht Kaas is er ook in Overjarig, 2 jaar gerijpt.

~ Utregse Nieuwe Gracht Kaas ~

Vanaf mei 2021 hebben we een nieuw pareltje in huis. Nieuwe Gracht is de jongste telg uit de Utrechtse ‘Oude Gracht’ familie. Een heerlijke romige licht pikante kaas van een half jaar oud. Nieuwe Gracht is een genot voor op de boterham of op de kaasplank. “Ech lekker romig jochie”.

Veel boeren die hun verse melk leveren voor deze Oude Gracht kaas hebben hun boeren bedrijf in het Groene Hart van Nederland.

In 2015, vlak voor de start van de Tour de France zag de Oude Gracht kaas in de Domstad namelijk het levenslicht.

Le Petit Doruvael

Le Petit Doruvael wordt gemaakt door de familie Vlooswijk uit Montfoort en is vervaardigd van gepasteuriseerde melk. De kaas wordt gemaakt met een hoog vochtgehalte en daarna gewassen met corine bacterieën gerijpt in een ruimte van 15 oC en 99% relatieve luchtvochtigheid. Het eindresultaat is een gewassen korstkaas met de bekende delicate smaak die neigt naar een trappist achtige kaas. De kaas verleend zijn naam aan het behoud van broedplaatsen en natuurgebieden.

"DOor RUilverkaveling VAn ELders".

Heerlijk als dessertkaasje en smaakt uitstekend bij een goed glas wijn. Le Petit Doruvael is een juweeltje onder de boerenkazen en wordt bekroond met het Groene Hart keurmerk.

Vacumeren van de kaas

Gaat u op vakantie of wilt u de kaas langere tijd bewaren. Dan kunt u bij ons uw kaas laten vacumeren.
De sealmachine onttrekt lucht uit de zak waardoor het rijpingsproces stopt. Hiermee wordt de houdbaarheidsdatum tot wel drie maanden verlengd. Op deze manier kunt u de kaas lang en hygiënisch bewaren.

Ambachtelijke boerenzuivel

De boerenzuivel komt van de ambachtelijke zuivelboerderij De IJsseloord uit Arnhem. De IJsseloord is nog maar één van de weinige echte familiebedrijven waar alle zuivelproducten vers worden bereid. Met heel veel liefde en dat proeft u. Landwinkel De Groene Ham verkoopt melk, karnemelk, diverse soorten (vruchten-) yoghurt, hangop, vla, chocoladevla, slagroom en roomboter.'